Welkom in Heiloo in het Heiligdom O.L.V. ter Nood

Kaarsje 01 U hebt misschien een kaarsje opgestoken in de genadekapel van het heiligdom O.L.V. ter Nood in Heiloo. Wist u dat velen u dat iedere dag nadoen? De kapel, die Heiloo 1365 dagen in het jaar open is, verwelkomt dagelijks mensen die met hun zorgen, hun verdriet, maar ook hun dankbaarheid en vreugde, bij Maria en bij haar Zoon Jezus komen. De oorsprong van dit heiligdom ligt in de Middeleeuwen, en hoewel het heiligdom na de Reformatie verwoest is geweest, is het nu, na de opbouw in het begin van de vorige eeuw, weer een plek van levend geloof.

Verbonden aan het heiligdom is het Missionair Centrum “het Julianaklooster”. Hier worden allerlei activiteiten georganiseerd, zoals retraites, vormingsbijeenkomsten, geloofsgroepen, zomerkampen, etc. Wilt u meer weten hierover? Kijk dan op onze WEBSITE.

Ook verbonden aan het heiligdom en aan het Missionair Centrum zijn de zusters Dienaressen van de Heer en van de Maagd van Matará (in Nederland beter bekend als de Blauwe Zusters). Zij dragen zorg voor de kapellen en werken mee in de programma’s die het centrum aanbiedt, zoals de familiedagen, catechese voor volwassenen en voor tienermeiden. Meer weten over deze jonge missionaire congregatie? Bezoek dan onze WEBSITE.

Heiloo 3 Heiloo 6
Heiloo 2 Heiloo 4 Heiloo 5
Komt u niet uit de buurt of is een lokaal aanbod niet haalbaar?
 
De internetcursus www.waaromJezus-rk.nl
Elke donderdag start er een cursus. U kunt inloggen wanneer het u uitkomt, eventueel anoniem!
 
Van harte aanbevolen ... zeker als ook u (een van) deze vragen heeft:
  • Is er meer tussen hemel en aarde?
  • Waarom is er zoveel oorlog in de wereld?
  • Helpt bidden eigenlijk wel?

Voor de landelijke initiatieven kunt u HIER klikken.